Tarih: 01.10.2024 14:01

Başkan Kılıç ; Yaşlılarımız,menzile giden yoldaki ışığımızdır

Facebook Twitter Linked-in

 

Kültürümüzde ve inancımızda büyüklere her zaman saygının ilk sırada olduğunun unutulmaması gerektiğini ve bu noktada her bireyin kendi hanesinden başlayarak saygıda ve hürmette kusur edilmemesi,onların yaşadıkları yıllarda elde ettikleri tecrübeleri mutlaka rehber edinmeleri gerektiğini söyleyen Başkan Kılıç,yol gösterici olarak takip edildiğinde hata payının da azalacağını ifade etti.

Huzurun,huzur evlerinde olmadığının altını çizen Başkan Kılıç,insanın kendi evinde bulamadığı huzuru hiçbir yerde bulamayacağını söyleyerek ; “Bize düşen asıl görev ,yaşlılarımıza hürmet etmek ve saygıda kusur etmemektir.  Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed (Sav) “Küçüğüne merhamet etmeyen, büyüğüne saygı göstermeyen bizden değildir.” diye buyurmuştur. İnancımız da milli değerlerimiz de bize yaşlılara saygıyı,hürmeti,kusur etmemeyi emrediyor. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk  "Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur”  demiştir. 

Bugün emeklilere reva görülen yaşam standardı asla kabul etmeyeceğimiz bir durumdur. Onlara daha iyi şartlarda yaşayabilmeleri için başta maaşlarının iyileştirilmesi ve toplumda hak ettikleri saygının kendilerine iade edilmesi gerekmektedir. Genelbaşkanımız Sayın Dr. Fatih Erbakan ,emekli vatandaşlarımızın daha insani bir yaşam sürebilmeleri için mutlaka gerekli adımların atılması gerektiğini her fırsatta vurgulamıştır ve vurgulamaya da devam ediyor.

Unutmayalım ki,bütün yaşlılarımız,zamanı aşan engin hayat tecrübeleri, yaşadıkları zaman dilimi içerisinde elde ettikleri bilgelikleri ve bizlere bıraktıkları kültürel mirasla toplumumuzu ve yolumuzu aydınlatan kıymetli birer rehberdirler. Başımızın tacı, evimizin bereketi değerli büyüklerimizin 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nü kutluyorum. Her birinin ellerinden hürmetle öpüyor, saygılarımı ve hürmetlerimi iletiyorum" dedi. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —