Tarih: 02.10.2024 13:02

Başkan Geyikçi ilk 6 ayı değerlendirdi

Facebook Twitter Linked-in

FİNİKE, (DHA)- FİNİKE Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, 31 Mart seçimlerinin üzerinden geride bıraktığı 6 aylık dönemi değerlendirdi. 6 ay boyunca belediyecilik faaliyetlerinin yanı sıra sosyal, yapısal, kültürel ve toplumsal çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Mustafa Geyikçi, çalışmalarını ve projelerini artırarak sürdüreceklerini ifade etti.

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, yoğun bir dönem geçirdiklerini dile getirdi. İlk 6 ayda özellikle Finike'nin sosyo-kültürel gelişimini sağlamak adına adımlar attıklarını ifade eden Başkan Geyikçi, "Özellikle yenilenen sahil alanımız ve burada düzenlediğimiz organizasyonlar ile vatandaşlarımıza sosyalleşen bir Finike oluşturduk. Bunun yanı sıra Kabotaj Bayramı'nda düzenlenen festivalimiz, plaj voleybolu turnuvamız, Ernez, Ördübek şenliklerimiz, açık hava sinemamız ile Finike'yi sosyal bir ilçe haline getirdik. Aynı zamanda geçmişten gelen geleneklerimizi de yaşatmaya devam ettik" dedi. Sosyo-kültürel anlamda ilçenin önemli bir gelişime adım attığını da belirten Başkan Geyikçi, "Geride kalan 6 ayda sosyal tesislerimizde, plajlarımızda, düzenlediğimiz organizasyonlarda 300 bini aşkın vatandaşımızı ağırladık. Finike'ye hemşehrilerimizin yanı sıra Batı Antalya'da yaşayan vatandaşlarımızın da büyük bir ilgisi var" ifadelerini kullandı.

'FİNİKE'DE HER VATANDAŞIMIZIN YANINDAYIZ'

Sosyal belediyecilik adına ilçede yaşayan her vatandaşın yanında olmaya özen gösterdiklerini dile getiren Başkan Mustafa Geyikçi, "Kişisel bakım hizmetleri, sağlık kontrolleri, öğün yardımı gibi sosyal yardımlarımız ile tüm vatandaşlarımıza dokunmaya, her eve misafir olmaya özen gösterdik. Finike'de hiçbir vatandaşımızın yalnız bırakmıyoruz" şeklinde konuştu. Belediye olarak düzenledikleri eğitim faaliyetlerini de bu süreçte tüm hızıyla devam ettirdiklerini dile getiren Geyikçi, ilçede yaşayan vatandaşların kültür, sanat, meslek edindirme, hobi gibi kurslara büyük rağbet gösterdiklerini söyledi. Özellikle ilçede yaşayan genç ve çocukların bu eğitimlerden oldukça yoğun yararlandığını dile getiren Geyikçi, 6 ayda 1000'i aşkın vatandaşın bu eğitimlerden yararlandığını belirtti.

'YAPISAL ANLAMDA ÇALIŞMALARIMIZ SON SÜRAT SÜRÜYOR'

Altyapı ve üstyapı çalışmalarının da hızla devam ettiğini ifade eden Başkan Mustafa Geyikçi, "Yapısal anlamda da çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Özellikle yol çalışmalarımızda bu süreçte ciddi çalışmalar gerçekleştirdik. Dere ıslah çalışmalarımızı tamamlayarak taşkın riskini en aza indirdik. Sokak düzenlemelerimizi ve yeni kent mobilyalarımızı kademe kademe dönüştürmeye devam ediyoruz. Trafik ve park sorununu ortadan kaldırmak için araç parkı genişletme çalışmalarımızı sosyal tesisimizin yanında başlattık. Yine ihtiyaç olan bölgelerde bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Finike'nin ihtiyacı olan yatırımları yapmak için geçen 6 ay boyunca çok yoğun mesai harcadıklarını dile getiren Başkan Geyikçi, "Ancak merkezi hükümet tarafından açıklanan tasarruf tedbirleri ne yazık ki birçok hizmeti sunmamız konusunda elimizi kolumuzu bağlıyor. Şu anda sıfırdan bir yatırım başlatamıyoruz. Biz Finike'de yalnızca vatandaşlarımızın memnuniyetini artırmak istiyoruz. Vatandaşlarımıza hizmet götürmenin de tasarrufu olmaz. Tasarruf vatandaştan yapılmaz" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —