• BIST 100

    9600,8%-0,67
  • DOLAR

    34,20% 0,07
  • EURO

    38,04% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2907,43% 0,41
  • Ç. ALTIN

    4827,66% 0,00

Bahçeşehir Koleji 30’uncu kuruluş yıl dönümünü kutladı

Bahçeşehir Koleji 30’uncu kuruluş yıl dönümünü kutladı

Eğitim 1.10.2024 10:35:05 11
Bahçeşehir Koleji 30’uncu kuruluş yıl dönümünü kutladı

İSTANBUL,(DHA)- BAHÇEŞEHİR Koleji, 30’uncu kuruluş yıl dönümünü kutladı. Kutlama kapsamında gerçekleşen etkinlikte konuşan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) Başkanı Enver Yücel, “İyi ve kaliteli eğitimi Türkiye’nin her noktasına götürüyoruz” dedi.

Bahçeşehir Koleji, 30’uncu kuruluş yıl dönümünü Kemerburgaz’daki Bahçeşehir Üniversitesi Future Kampüs’te kutladı. 30 yıllık eğitim serüveninin anlatıldığı ‘Dünden Bugüne Bahçeşehir’ filminin gösterimiyle başlayan kutlamaya Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel, Bahçeşehir Koleji Kurucusu, İcra Kurulu Üyesi Semra Yücel, Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Begüm Yücel, ABD’deki Bay Atlantic Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sinem Vatanartıran, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Hatipoğlu, Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ ve okul yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda öğretmen katıldı.

ENVER YÜCEL: İYİ VE KALİTELİ EĞİTİMİ TÜM TÜRKİYE’YE YAYDIK

Enver Yücel, törende yaptığı konuşmada başarılarla dolu 30 yılı geride bırakmanın gurur ve mutluluğunu yaşadığını söyledi. Bahçeşehir Koleji için hazırlanan ilk broşürü 30 yıl sonra yeniden gördüğünde yine aynı duyguları hissettiğini belirten Yücel, şunları söyledi:

“30 yıldır Türkiye'yi önceliğimiz yaptık. Çünkü Türkiye varsa biz de varız, Türkiye yoksa biz de yokuz. Ülkenin eğitim sistemini kendimize dert edindik. “Daha iyi ne yapabiliriz? Çocuklarımız dünya çocuklarıyla nasıl eşit koşullarda başarılı olabilir? Çocuklarımız, gelişmiş ülkelerdeki çocuklar kadar iyi bir eğitim nasıl alabilir?” diye sorduk. Bu duygularla 1994 yılında yola çıktık. Zaman geçti, birçok şey başardık. Sonrasında dedik ki, bu kaliteli eğitim sadece büyük şehirlerle sınırlı kalmamalı. Bu eğitim misyonumuzu ve kalitemizi tüm Türkiye'ye yaymalıyız. Ama bir yandan da aklımızda, ‘Evet, Türkiye'de iyi olmak önemli ama dünya çapında da başarılı olacağız, dünya markaları arasında yerimizi alacağız’ düşüncesi vardı.

‘DÜNYA SIRALAMASINDA İLK 500'E GİRMEYE ÇOK YAKINIZ’

Enver Yücel, “1998 yılında üniversitemizi kurarken, ‘Harvard olmak için 250 yıl beklemeyeceğiz, kısa sürede bu hedefleri aşacağız’ dedim. Bugün geldiğimiz noktada Bahçeşehir Üniversitesi olarak dünya sıralamasında ilk 500'e girmeye çok yakınız. Bu vesileyle, başta Sayın Rektör olmak üzere tüm rektörlere teşekkür ediyorum. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları olarak hep birlikte güzel işlere imza attık, önemli başarılara ulaştık. Hâlâ her geçen gün yeni bir adım atıyor, eğitim sistemlerine yenilikler getiriyoruz. Biz dönüşümün öncüsü, gelişimin takipçisi olacağız. Bu duygularla çalışıyoruz. Tek çıkış yolumuz, iyi ve kaliteli eğitimdir. Bu kaliteli eğitim, Sinop’tan Antakya’ya, batıdan İzmir’e, Edirne’den Kars’a kadar her yere yayıldı. Şu an yüz binlerce öğrenciye hizmet veriyoruz ve hiçbiri birbirinden farklı değil; İstanbul’un göbeğinde başladığımız Bahçeşehir’deki eğitim kalitesini Türkiye’nin her noktasına taşıdık” diye konuştu.

SEMRA YÜCEL: HER ŞEY BİR DÜŞLE BAŞLADI

Bahçeşehir Koleji Kurucusu, İcra Kurulu Üyesi Semra Yücel de 30 yıl önce eşi Enver Yücel ile birlikte hayalini kurdukları eğitim yolculuğunu anlatırken duygusal anlar yaşandı. Yücel, “1994 yılında, Bahçeşehir’de şu anki Anadolu lisemizin bulunduğu binada, 216 öğrenciyle eğitim-öğretime başladık. O gün nasıl heyecanlıysak, bugün de aynı heyecanı, hatta çok daha fazlasını yaşıyorum. Evet, dile kolay, 30 yıl! Ama çok hızlı geçen bir 30 yıl oldu. Bu süreçte, Bahçeşehir Koleji olarak birçok yeniliğe imza attık, çok güzel anılar biriktirdik” ifadelerini kullandı.

HÜSEYİN YÜCEL: BİZİM TEK İŞİMİZ, TEK ODAĞIMIZ EĞİTİMDİR

Eğitimde öncü olmayı sürdürdüklerini belirten Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel ise şunları söyledi:

“Bugün, yalnızca ülkemizde değil, dünyanın hemen her yerinde bir Bahçeşehir Koleji veya Bahçeşehir Eğitim Kurumları mensubuna rastlamak oldukça mümkün. Sadece Uğur Okulları ve Bahçeşehir Koleji ile değil, aynı zamanda dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Bahçeşehir Üniversitesi de değerlerimizi her geçen gün dünya çapında yaymaktadır. Bizler; öğrencilerimiz, velilerimiz, öğretmenlerimiz ve idari personelimizle çok büyük ve her geçen gün büyüyen bir aileyiz. Dünya, bugün yeni teknolojilerden, nesnelerin internetinden ve yapay zekadan söz ederken; pek çok sektörde iş yapış şekilleri yeniden kurgulanırken eğitimi göz ardı etmemiz mümkün değil. Bu bağlamda, geçmişten aldığımız güç bizim için çok değerli. Bizim tek işimiz, tek odağımız eğitimdir. Ancak bu, alışkanlıkların konforuna sığınarak değil; merak, cesaret ve sürekli gelişimle mümkün olacaktır.”

DAĞ: 30 YILDIR ÖRNEK OLUYORUZ

Kolejin kuruluş hikayesine dikkat çeken Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ ise, “Biz, hayaller kuruyoruz ve bu hayalleri gerçekleştirmek için geleceğe köprüler inşa ediyoruz. Çocuklarımızın hayatlarına ve hayallerine dokunuyoruz, bu gururu hep birlikte yaşıyoruz. Elbette bu liderlik bize yetmiyor; geleceğe dair yeni hedefler koyuyoruz. Şimdiki hedefimiz, dünyanın en itibarlı eğitim kurumlarından biri olmak. Bu hedefe hep birlikte ulaşacağımıza yürekten inanıyorum. Çünkü biz, sadece bugünü inşa eden ve yürüten kişiler değiliz; biz geleceğin mimarlarıyız. Bugünü değil, geleceği düşünen ve kuran öğretmenleriz. Bu güvenle, bu hedefi de gerçekleştireceğimize içtenlikle inanıyorum” dedi.

’30 YILDA ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ AMA DEĞERLERİMİZ DEĞİŞMEDİ’

Özlem Dağ sözlerine şöyle devam etti:

“Evet, 30 yıl geçti ve bu sürede dünya değişti, Türkiye değişti, kurumumuz da gelişti ve büyüdü. Ancak bazı temel değerlerimiz hiç değişmedi. Öncelikle, tüm dünyanın önünde saygıyla eğildiği Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda yürüme azmimiz ve onun gösterdiği hedefe yönelttiğimiz pusulamız hep sabit kaldı. Ayrıca, Yücel hocamızın liderliğinden aldığımız ilhamla, eğitime liderlik etme ve Türkiye’nin eğitim iklimine yön verme çabamız da hiç değişmedi. Sayın Semra Yücel hocamızın her zaman dediği gibi, kendimizle, yol arkadaşlarımızla ve kurumumuzla her zaman gurur duyduk ve bu hiç değişmedi.”

Bahçeşehir Koleji’nde uzun yıllar görev yapan ABD’deki Bay Atlantic Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sinem Vatanartıran ise 30 yılın 24 yılında görev yaptığını ve bugüne kadar büyük işler başardıklarını belirterek “Biz bir aileyiz. Bahçeşehir koleji’nde küçük bir aileydik, şimdi büyüdük ve tüm türkiye’de büyük bir aile olduk. Bu süreçte güzel işler yaptık. Emeğim geçtiği için ayrıca gurur duyuyorum” diye konuştu.

Bahçeşehir Koleji’ne kuruluş dönemlerinde görev yapmış olan öğretmenler ve çalışanların ödüllendirildiği törende son olarak 30’uncu yıl pastası kesildi.


İstanbul - Çağlayan Adliyesi’nde X-Ray gerginliği

Ortahisar’dan özel bireylere kuaför hizmeti

Eşini av tüfeğiyle öldürüp, intihara kalkıştı

Eski belediye başkanının oğlu kazada ağır yaralandı

Meclis'te yeni yasama yılı başladı

Vali Yılmaz’dan, Dünya Yaşlılar Gününe özel ziyaretler

PKK'nın şehit ettiği öğretmen Uğur Gören anıldı

Üniversitenin yeni hastane binası 2025'te tamamlanacak

Büyükşehir kültür ve sanat sezonunu açıyor

Yahyalı Devlet Hastanesi'ne hayırseverlerden yeni tıbbi cihaz bağışı

Yıldız Teknik Üniversitesi oryantasyon etkinlikleri başladı

İsviçre ve İtalya sınırı yeniden çizilecek

Mersin Büyükşehir’in hizmetleri Türkiye’ye örnek oluyor

Peynir bidonunda 900 altın sikke; 2 gözaltı

Üniversiteli Rojin'i arama çalışmaları 4'üncü gününde (2)

Turkcell’in Zeka Gücü Projesi, Birleşmiş Milletler’de ‘en iyi örnek proje’ gösterildi

Bakan Yerlikaya: Akademi, Jandarmamız ve Sahil Güvenlik Komutanlığımıza güç kattı

Komşusunu öldüren sanığın 'indirimsiz cezası'nın gerekçesi: Samimi bir pişmanlığı yok

Bakan Kurum: Adıyaman İndere'de 9 bin 603 konut için gece gündüz çalışıyoruz

Başkan Kılıç ; Yaşlılarımız,menzile giden yoldaki ışığımızdır

Polisin evinden 200 bin liralık ziynet eşyasını çalan 4 şüpheliye gözaltı

İstanbul - Bayrampaşa'da yolun karşısına geçmeye çalışırken kamyon ezdi

Emniyet Müdürü Arslan: Kasksız motosiklet sürücüsü veya yolcusuna müsaade etmeyeceğiz

Tavşanlı’da trafik kazası; 2 yaralı

Bitlis Kalesi kazısında 1500’lü yıllara ait su şebekesi bulundu

Doğuştan serebral palsi hastası Efe, 7 yıldır yürüyemiyor

Bitlis Kalesi kazısında 1500’lü yıllara ait su boruları bulundu / Ek fotoğraflar

Güzel Aşklar Diyarı’nın ikinci bölümü yayınlandı

‘Türkiye’nin doğal güzellikleri ve coğrafi yapısı, serbest paraşüte mükemmel bir zemin sunuyor’

Bakan Göktaş: Çocuklarımızı dijital tehlikelerden korumak hayati önem arz ediyor

Yükleniyor

Başkan Geçit ; Yeşilyurt,planlı ve güçlü yatırımlarla inşa ediliyor

YMP Malatya İl Başkanı Yalçın’dan Depremzede Öğrencilere Kırtasiye Desteği

Battalgazi’de ilk 6 Ayda Dönüşüm ve Yenilik Rüzgârı

Tenis Tutkunları, Yeşilyurt Belediyesi Tenis Turnuvası’nda Hünerlerini Sergiledi

Malatya BB Başkanı Er, Yol Çalışmalarını Yerinde İnceledi

Bayram Taşkın: "Hiç Bir Mahallelerimizi İhmal Etmeyeceğiz"

Başkan Geçit, “Şehitlerimiz ve Gazilerimiz Başımızın Tâcı”

Malatya’da öğrenci servislerine sıkı denetim

Başkan Geçit ; Kırsal bölgelerdeki sorunların çözüme kavuşmasında kimsenin şüphesi olmasın

Abdurrahman Uzun, Battalgazi’de Gençlerle Buluştu

‘Türkiye’nin doğal güzellikleri ve coğrafi yapısı, serbest paraşüte mükemmel bir zemin sunuyor’

Türkiye Futbol Federasyonu ile Türk Hava Yolları arasında sponsorluk anlaşması

Bornova 1877'nin gözü Karşıyaka'da

Karşıyaka rekoru egale edecek

Altay'da Murat Uluç 3'üncü dalyaya hazır

Göztepe'de Tijanic sahne alacak

Altınordu'da gurbetçiler takımı sırtladı

Karşıyaka potada Avrupa'da sahnede

Hatayspor, Trabzonspor maçı hazırlıklarını sürdürdü

Bodrum FK'yı Puşçaş ve Seferi uçurdu

İstanbul - Çağlayan Adliyesi’nde X-Ray gerginliği

Ortahisar’dan özel bireylere kuaför hizmeti

Eşini av tüfeğiyle öldürüp, intihara kalkıştı

Eski belediye başkanının oğlu kazada ağır yaralandı

Vali Yılmaz’dan, Dünya Yaşlılar Gününe özel ziyaretler

PKK'nın şehit ettiği öğretmen Uğur Gören anıldı

Üniversitenin yeni hastane binası 2025'te tamamlanacak

Büyükşehir kültür ve sanat sezonunu açıyor

Yahyalı Devlet Hastanesi'ne hayırseverlerden yeni tıbbi cihaz bağışı

Mersin Büyükşehir’in hizmetleri Türkiye’ye örnek oluyor

Evine alıp yemek yedirdiği akrabası tarafından çekiçle dövülüp gasbedildi

Genç sürücü,kazanın ardından alev alan otomobilde yanarak feci şekilde öldü

Polis, kayıp Esranur’u bulmak için iş yerine itfaiye merdiveniyle girdi

Çekiciye çarpan hafif ticari araç takla attı 2 ölü, 3 yaralı

Direksiyon başında kalp krizi geçirip kaza yapan sürücü kurtarılamadı

İnşaat işçilerinin kürek ve sopalı kavgası kamerada

Elazığ’da köy muhtarından ormana güvenlik kameralı koruma

‘Yerli teknoloji girişimi şirketlerin satış sorununu bağımsız satışçılarla çözüyor’

Avukat Özdilek: Kişisel verilerinizi koruma hakkınızı kullanın

Kuşadası'nda Yunan unsurlarınca geri itilen 21 kaçak göçmen kurtarıldı

Meclis'te yeni yasama yılı başladı

Bakan Göktaş: Çocuklarımızı dijital tehlikelerden korumak hayati önem arz ediyor

Emine Erdoğan'dan 'Dünya Yaşlılar Günü' paylaşımı

Bahçeli: Pensilvanya operasyonu çekenlere MHP'yi çiğnetmem

Bakan Işıkhan: Çalışma saatlerinin kısalması ile ilgili çalışmamız yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uluslararası toplum İsrail’in bu haydutluğuna daha fazla sessiz kalamaz

ANKARA - TBMM Başkanı Kurtulmuş: Türkiye'nin gerçeklerine uygun bir anayasa çalışması zorunluluktur (VİDEO EKLENDİ)

ANKARA - Özgür Özel: Parti adayını belirleyecek, onun dışında bir aday söz konusu değil (VİDEO EKLENDİ)

ANKARA - Mansur Yavaş: Partim aday gösterirse, Cumhurbaşkanlığına aday olacağım (VİDEO EKLENDİ)

Dışişleri'nden, ABD- GKRY açıklaması

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 7 6 0 1 15 19
2.Fenerbahçe 7 5 1 1 11 16
3.Beşiktaş 6 5 0 1 10 16
4.Samsunspor 7 5 2 0 5 15
5.İstanbul Başakşehir 6 4 1 1 5 13
6.Eyüpspor 7 3 1 3 4 12
7.Göztepe 6 2 1 3 4 9
8.Bodrum FK 7 3 4 0 -2 9
9.Alanyaspor 7 2 2 3 -2 9
10.Trabzonspor 6 1 0 5 1 8
11.Konyaspor 7 2 3 2 -2 8
12.Sivasspor 7 2 3 2 -2 8
13.Antalyaspor 7 2 3 2 -5 8
14.Kasımpaşa 7 1 2 4 -2 7
15.Gazişehir Gaziantep 6 1 4 1 -4 4
16.Rizespor 7 1 5 1 -12 4
17.Kayserispor 6 0 3 3 -7 3
18.Hatayspor 6 0 4 2 -6 2
19.Adana Demirspor 7 0 6 1 -11 1