Tarih: 27.09.2024 15:48

Bahçe’de telli terbiye sistemli üzüm bahçesi kuruldu

Facebook Twitter Linked-in

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE’nin Bahçe ilçesinde, telli terbiye sistemli üzüm bahçesi tesisi kurulumu tamamlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) kapsamında, 600 rakım ve üzerindeki kırsal alanlarda yaşayan, tarımsal üretimde dezavantajlı konumda bulunan aileler için yüzde 70 hibe desteği ile telli terbiyeli üzüm bağları kuruldu.

İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Kolabaş, Şube Müdürü Hayri Uyduran ve Bahçe İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Refik Müftüoğlu, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi çerçevesinde Bahçe ilçesini ziyaret etti. Ziyaret kapsamında, 600 rakım ve üzerindeki kırsal alanlarda yaşayan, tarımsal üretimde dezavantajlı konumda bulunan aileler için kurulan telli terbiyeli üzüm bağları incelendi. Heyet, projenin ilerleyişi hakkında bilgi alarak, desteklenen çiftçilerle birebir görüşmelerde bulundu.

İl Müdürü Erdem Kolabaş, projenin, özellikle kırsal bölgelerde yaşayan ve tarımsal üretimde çeşitli zorluklarla karşılaşan aileleri desteklemeyi amaçlamakta olduğunu kaydetti. Kolabaş, “Bahçe ilçesinin yüksek rakımlı yerleşim yerlerinde hayata geçirilen telli terbiyeli üzüm bağı uygulaması, bölgenin tarım potansiyelini artırmayı ve ailelerin gelir kaynaklarını çeşitlendirmeyi hedeflemektedir"dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —