Tarih: 27.09.2024 12:20

Aroması ve lezzetiyle dünyaca ünlü susamda hasat

Facebook Twitter Linked-in

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)-MUĞLA'nın Ula ilçesinde üretilen, iklimin de etkisiyle yağ oranı yüksek, aroması ise lezzetli olan Gökova susamının hasadına başlandı. Yurt dışına ihraç edilen ve kilosu 150 liradan satılan susam, ekonomiye katkı sağlıyor.

Ula'nın Akçapınar ve Gökova mahallelerinde geleneksel yöntemlerle üretilen susam, yurt dışına ihraç ediliyor. Özellikle Japonların, suşi yapımında kullandıkları susamın kalite ve lezzetine önem verdikleri için ürün, rağbet görüyor. Sabahın ilk ışıklarında tarlalarına giden çiftçiler, çırpma işleminden sonra ürünü elekten geçiriyor. Susamlar yıkama işleminden geçirildikten sonra kurutularak, kilosu 150 liradan satılıyor.

Akçapınar Mahalle Muhtarı Şener Baykara, "Japonlar ile Çinliler susamımıza rağbet gösteriyor. Denizle ovanın birleşim noktasında yetiştiği için tadıyla da lezzetiyle de her türlü yemeklerde yer alıyor. Özellikle de Japonlar suşide kullanıyor. Susamımızın yüzde 80'i Japonya'ya ihraç ediliyor. Şu an hasat zamanı. Büyük bir emekle sofralara geliyor" dedi.(DHA)

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —