Tarih: 29.09.2024 16:46

ANTALYA - Baraj gölünde 300 kilo plastik atık topladılar (VİDEO EKLENDİ)

Facebook Twitter Linked-in

Ömer KARÇA/MANAVGAT (Antalya), (DHA)- AVRUPA Spor Haftası kapsamında Manavgat Baraj Gölü'nde paddleboard kullanan gençler, bir yandan da göle atılan plastik atıkları topladı. Gölde ağırlıkla pet şişelerin olduğu plastik atıkların yanı sıra, otomobil lastiği de çıkarıldı. Toplamda 300 kilo plastik atık toplandı.

Manavgat Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Manavgat Gençlik Merkezi gönüllü üniversite ve lise öğrencisi gençler, Avrupa Spor Haftası kapsamında Manavgat Baraj Gölü'nde paddleboard kullandı. İlk defa paddleboard kullanacak gençler, bilgilendirmenin ardından göle açıldı. Baraj gölünde paddleboard ile keyifli zaman geçiren gençler, daha sonra göl sahilinde kayalık ve çalılıklar arasında plastik atık topladı.

3 saat süren çevre temizliği etkinliği sonunda, çoğunlukla pet şişe olmak üzere yaklaşık 300 kilo plastik atık toplandı. Sudan çıkarılan çöpler arasında otomobil lastiğinin olması dikkat çekti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 2024'ü 'Hareketlilik Yılı' ilan ettiğini hatırlatan Manavgat Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Süleyman Karakaya, yıl içerisinde gerçekleştirilen birçok etkinliğin yanı sıra 23-30 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Spor Haftası kapsamında paddleboard etkinliğini çevre temizlik etkinliği ile birleştirdiklerini söyledi.

Karakaya, “Buradaki katılımcılarımızla birlikte hem spor yapıyoruz, hareketliliğimizi geliştiriyoruz hem de çevre temizliği yapıyoruz. Göllerimizde, denizlerimizde oluşan kirliliğe dikkat çekmek amacıyla her spor etkinliğimizde de çevre temizliği yapmaya devam ediyoruz. Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü olarak gençlerimizin hem spor yapmasını, hem spor yaparken çevreye de duyarlı bireyler olmasını istiyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —