Tarih: 18.10.2024 13:05

Anne adayları için 'Gebe Okulu' eğitimleri devam ediyor

Facebook Twitter Linked-in

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE Devlet Hastanesi'nde, 2019 yılından bu yana ücretsiz olarak gebe eş ve yakınlarına hizmet veren 'Gebe Okulu'nda eğitimler devam ediyor.

Gebe Okulu'nda, hamileliğin 12'nci haftasından itibaren gebe okuluna başvuranlar, doğum öncesi, doğum süreci ve doğum sonrası dönemlerine ilişkin bilgi sahibi olup, bilinçli doğum yapmaları sağlanıyor. Ayrıca, anne sütü ve emzirme teknikleri uygulamalı olarak gösterilirken, anne ve baba adaylarına normal doğum eylemi, ağrı yönetimi ve yeni rollerini benimsemeleri konusunda bilgi ve beceri kazandırılıyor.

Gebe okuluna kayıt olan anne adayı ve yakınları 4 seanslık gebe eğitimi ile gruplar halinde egzersiz programı düzenleniyor. Eğitim sonunda ise katılımcılara katılım belgesi veriliyor.

Osmaniye Devlet Hastanesi'nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Zehra Doğru, anne adaylarını, gebelik sürecinde gebe okulu eğitimlerine beklediklerini söyledi. Doğru, “Gebe Okulu eğitimleri ile normal doğumunuzu yönetmeyi öğrenip ve bu sayede kendinize pozitif doğum öyküsü oluşturun. Sağlıklı günler dilerim” dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —