Tarih: 03.10.2024 16:39

Alata Araştırma’da Bölgesel Tarımsal Çalıştayı

Facebook Twitter Linked-in

Mehmet DOĞANER/ ERDEMLİ(Mersin)(DHA) MERSİN’in Erdemli ilçesinde, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü tarafından, bölgesel tarımın gelişimi açısından yapılması gereken çalışmalar ve projeler konu çalıştay düzenlendi.

Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü toplantı salonunda düzenlenen çalıştaya, Mersin Tarım İl Müdürü Erdem Karadağ, Ulusal Turunçgil Konseyi Temsilcisi Kemal Kaçmaz, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Mustafa Nevzat Zayim, Erdemli İlçe Tarım Müdürü Mesut Yıldız, Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, sektör temsilcileri ve kurumda çalışan mühendisler katıldı.

Çalıştayın açılışında konuşan Mersin İl Tarım Müdürü Erdem Karadağ, “Mersin sir tarım şehridir. Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitümüz tarafından düzenlenen bu çalıştayın bütün ilimiz genelinde çok güzel bir sonuç çıkacağından eminim. İlimizde bir çok sebze ve meyve çeşidi üretiliyor. Bunların gelişmesinde ve daha çok üretimi için ARGE çalışmaları çok önemli” dedi.

Erdemli Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitü Müdürü Mustafa Nevzat Zayim ise ”Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitümüz Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş illerinde meyvecilik, bağcılık, sebzecilik, süs bitkileri, tıbbi aromatik bitkiler, toprak su kaynakları ve arıcılık konularında araştırmalar yapmak için görevlendirilmiş, Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğüne bağlı bir kurumdur.

TAGEM – Alata BKAE tarafından çalışma konularında görev alanlarıyla ilgili araştırma, uygulama ve eğitim çalışmaları yürütülmektedir. Bu çalışmaların bir kısmı temel çalışmalar niteliğinde olup, tarımsal paydaşların sorunlarına kısa süreli çözümler üretecek çalışmalar değildir. Ancak çalışmaların önemli bir kısmı bölgesel paydaşların karşılaştığı günlük ve dönemsel sorunların çözümüne yönelik faaliyetlerdir. Bu faaliyetlerin etkinliğinin arttırılması için bölgesel paydaşların ihtiyaçları ve tarımsal sorunların doğru biçimde tespit edilip, önceliklendirilip, projelendirilip, bir strateji dahilinde ve paydaşlarla sürekli etkileşim halinde yürütülmesi önemlidir. Bu çalıştay ile sektörel bölge paydaşlarının TAGEM – Alata BKAE tarafından yürütülen çalışma ve faaliyetlere kaynak teşkil edecek sorunlar, çözüm önerileri ve bunlara bağlı araştırma konuları ile eğitim ihtiyaçları belirlenecektir” diye konuştu..

Konuşmaların ardından ,konuşmacılar katılımcılara sunum gerçekleştirerek, sektörlerle ilgili bilgiler aktardılar. (DHA)

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —