Tarih: 25.09.2024 14:41

Adana'da İlin Ahi'si, İsmail Isınır oldu

Facebook Twitter Linked-in

ADANA,(DHA)- ADANA’da Ahilik Haftası kapsamında İlin Ahisi seçilen 60 yıllık saat zanaatkarı İsmail Isınır'a Ahilik kaftanı, Vali Yavuz Selim Köşger ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı (ESOB) Niyazi Göger tarafından giydirildi.

Adana ESOB tarafından bu yıl 37’ncisi düzenlenen Ahilik Haftası kutlamaları coşkuya sahne oldu. Tarihi Büyük Saat'te yapılan kutlamalar, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Mehmet Taşçı tarafından dua yaptırılmasıyla başladı.

Açılışta konuşan Birlik Başkanı Niyazi Göger, Ahiliğin köklü bir tarihe sahip olduğuna dikkati çekerek, “Dürüstlüğün, dayanışmanın, paylaşmanın ve hoşgörünün yaşayan en güzel örneği olan Ahilik, sadece bir ticari oluşum değil, toplumsal yaşama yön veren bir özelliğe de sahiptir. Bugün hangi esnafımızın kapısından içeri girerseniz girin Ahiliğin hoşgörüsüyle karşılaşırsınız” dedi.

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger de Ahilik kültürünün sadece esnaf ve zanaatkârlar arasında değil, tüm toplumumuzda adil ve erdemli bir yaşamı teşvik eden bir hayat felsefesi olduğunu kaydetti. Açış konuşmalarının ardından kutlamalar, kaftan giyme töreni ve ödüllerin verilmesiyle devam etti.

2024 yılı İl Ahisi seçilen saatçi ustası İsmail Isınır’ın kaftanı, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger ve Birlik Başkanı Niyazi Göger tarafından giydirilerek, ödülü takdim edildi. İlin Kalfası kaportacı Deniz Yel'in kaftanını AK Parti Adana Milletvekili Sunay Karamık, İlin Çırağı Orçun Sunaer'in kaftanını Adana Ticaret Odası Başkanı Yücel Bayram giydirdi.

Halk oyunları ve bando gösterisi ile devam eden kutlamalar kapsamından Vali Yavuz Selim Köşger, AK Parti Adana Milletvekili Sunay Karamık, Birlik Başkanı Niyazi Göger tarafından davetlilere Ahi pilavı ikramında bulundu. Kutlamalar mesleki stantların ziyaretiyle son buldu. (DHA)

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —