Tarih: 27.03.2024 12:56

Emekli astsubay, telefonda 67 bin lira dolandırıldı

Facebook Twitter Linked-in

 

Savcılığa suç duyurusunda bulunan Çelebi, “Ben bugüne kadar böyle bir hataya düşmemiştim” dedi.

 

Prostat kanseri hastası emekli astsubay Birol Çelebi, dün saat 11.00 sıralarında telefonla arayarak kendisini banka çalışanları olarak tanıtan kişi tarafından 67 bin lira dolandırıldı. Durumu fark eden Çelebi, adliyeye giderek suç duyurusunda bulundu. Arayan kişinin bankanın kredi bölümünden sorumlu olduğunu ve Minin Onur'un olduğunu belirten Çelebi, “Kredi talebinin içerdiği beyanı verdi. Ben de herhangi bir kredi talebimin olmadığını söyledim. Bunun üzerine mobil bankacılık işlemleri sırasında giriş yaptınız veya imza attınız dedi. 190 bin liralık kredimin görünmediğini söyledi. bu krediyi iptal edersek deyince ben de olur dedim. Bankayı mobilden açtırarak beni yönlendirmeye başladı. Belli bir süre sonra kafanız hiçbir şeyi algılamamaya başlıyor. Sadece onun dediklerini seçiyorlar. Bankadaki mağazaya başka bir bankadan havale gelmediğini, bankalarda başka bir hesabımın olup olmadığını sordu. Hesabımın olduğu bankaları söylemiştim. Hesaplarımdaki havale işlemleri gerçekleştirildik. Üzerinde para çekme işlemini gerçekleştirdiğimiz tüm formları tamamla ve sonunda işlem iptal butonu gelecek dedi. Ben de devam etmeyi ama o iptal etme işlemini gerçekleştirin. Diğer hesapları da sormaya devam ederken ben mağazaya gideceğimi ve orada işlem yapacağımı söylemiştim” dedi.

 

'190 BİN LİRAYI KURTARABİLDİM'

 

Özellikle işlemi geciktirebilmek için yemek arasında aradıklarını söyleyen Çelebi, “10 dakikalık veri bankanın güvenlik işlemlerinin bir kişisel beni aradı. 190 bin lira kredi çektiğini, ek hesaptan da 49 bin lira çektiğini ve bir başka bankadan da 18 bin lira çektiğini görünce dondum. Onaylıyor musunuz diye sorunca durumu anlattım ve iptal etmeyi istedim. bana dolandırıcı olduğunu söyledi. 190 bin liraya hemen adam koydular, onu kurtarabildim. Diğer 49 bin lira ve 18 bin lira para dolandırıcıların eline geçti” diye konuştu.

Prostat kanseri nedeniyle ameliyat olduğunu belirten Birol Çelebi, “Kimse bu hataya düşülür mü demesin. Ben bugüne kadar böyle bir hataya düşmemiştim. Hesaplarımızı görüntüleyebiliyorlar ve sizi sizin bilgilerinizle kandırıyorlar. Belli bir süre geçtiğinde sizin beyniniz duruyor”

 

. Ayrıca prostat kanserinden ameliyat oldum. Maddi güç kaybı da zarar gördü. Ne yazık ki bu olaydan sonra ekonomik olarak çok kötü bir durum düştüm. Umarım sizlerin düşmezsiniz” ifadesini kullandı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —