Tarih: 06.04.2024 11:23

BM'nin simülasyon programı küresel ısınmayı tartışıyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Tema 'küresel kaynaması' olarak kaydedildi ve 3 gün boyunca devam eden etkinlikte küresel ısınma için üretilen yasa taslakları önerileri olarak BM'ye gönderilecek.

 

Dünyada ilk kez 1953 yılında Harvard Üniversitesi tarafından uygulanan Birleşmiş Milletler (BM) organizasyonlarıu MUN (Model United Nations/ Model Birleşmiş Milletler) Uğur Okulları tarafından bu yıl dördüncü kez başlatıldı. BM'nin farklı komitelerinin, simülasyon olarak bilgilendirme tarafından canlandırıldığı üç gün boyunca programa katılan öğrenciler ve sınıflar 'küresel soğutma' iklim değişikliğine süt çözüm önerileri sunacak.

 

 

 

 

DAHA YAŞANABİLİR BİR DÜNYA YARATMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

 

Etkinliğe yönelik konuşan Uğur Okulları Genel Müdür Yardımcısı Adil Kurt, “Dünyamız yavaş yavaş sınıyor. Bu sıcaklığın bir kısmı doğal, bir kısmı insanlar nedeniyle oluyor. 2023 yılında dünyamız çok ısındı. Bu senenin kopma noktası geldi. Bizlerde bunların yerine üretimi yaratmak için konferansta ama temayı işleyerek gelecek için daha yaşanabilir bir dünya yaratmak için çalışıyoruz. Öğrencilerimiz gruplar halinde bu temayı tartışıp, çözüm önerileri üretiyorlar. Bu üretimin verimli bir şekilde gelişmesini düşünüyorum” dedi.

 

 

 

 

ÖĞRENCİLER FARKINDALIK YARATACAK ÇALIŞMALAR YAPIP YASA TASLAKLARI SUNACAK

 

Uğur Okulları İngilizce Bölüm Başkanı Serra Erdem ise “Etkinliğimiz Birleşmiş Millet Konferansı'nın gösterimi tarafından yapılan simülasyonudur. Öğrencilerimiz bireysel olarak konseyi delege olarak temsil etmektedir. Bir öğrencinin atandığı komite ve gruplardan oluşur. Konferansın hazırlıkları ve sunumu tamamen İngilizcedir. Bu yıl 4'üncüsü sürdürülebilir kalkınma hedefi kapsamında çalışıyoruz. Bu yıl ki konumuzu genel olarak kesme paketi. Çocuklar bu gelecekte yaratacak çalışmalar depolayacaklar yasa taslakları sunacaklar. Bizde güzel özetleri Birleşmiş Milletler'e bağlılık” diye konuştu.

 

 

Derin, “Dünyadaki küresel yönetimde konferansların odağında ve gençlerin bilinçlendirilmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Biz bu konuları konuşup, tartışmak için buradayız. Bu konferansta çok fazla öğrenci, komite ve heyet bulunuyor. Öğrencilerin çok esnekliğini ve dokunacağını düşünüyorum” ifadesini kullandı.

 

 

Konferansa Düzce Uğur Okulları Kampüsü'nden katılan Ayşegül Güllük de “Küresel ısınma en önemli sorunlarımızdan birisi. Biz burada birlik olarak bu soruna çözüm üretmek için buradayız. En vücudumuzdaki ve akılcı çözümlerimizin parçalarına. Konferans bizim için çok güzel bir fırsat. Hem başka Öncülerden arkadaşlar ediniyorum hem de İngilizceyi kullanabiliyorum” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —