Tarih: 01.10.2024 11:25

12'nci Bodrum Türk Filmleri Haftası'nda Kemal Sunal hologramı sanatseverlere duygusal anlar yaşattı

Facebook Twitter Linked-in

Fırat AKAY/BODRUM(Muğla),(DHA)-MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde bu yıl 12'ncisi düzenlenen Bodrum Türk Filmleri Haftası oyuncu, yönetmen ve yapımcıların katılımıyla başladı. Etkinliğin açılışında, birçok ünlü isme çeşitli kategorilerde ödüller verildi. Öte yandan, oyuncu Kemal Sunal'ın hologramı ile başlayan gecede sanatseverler duygusal anlar yaşadı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi'nin destekleriyle 'Sinemanın Kalbi Bodrum'da Atıyor' mottosuyla düzenlenen 12'nci Bodrum Türk Filmleri Haftası sinemaseverler ve sinema profesyonellerini bir araya getirdi. Açılış öncesi Neyzen Tevfik Caddesi'nden, Bodrum Kalesi'ne kadar bando eşliğinde kortej yürüyüşü yapıldı. Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde yapılan açılış gecesinde sanatçılar kırmızı halıdan yürüyerek alana giriş yaptı. Açılış gecesi oyuncu Kemal Sunal'ın hologramı ile başladı. Hologramda Kemal Sunal Türk sinemasının yıldızlarını anarak, "Bizler sizin kalbinizde ve sizlerin sayesinde var olduk. İyi ki varsınız. Şimdi sizlerden bir ricam olacak, lütfen gözlerinizi gökyüzüne doğru çevirin, gördüğünüz yıldızlar Türk sinemasının yıldızlarıdır. Bakın Mahmut Hoca oradan sizlere el sallıyor. Ben size onların selamını getirdim, sizler de alkışlarınızla onların selamınızı iletebilirsiniz" dedi. Gecede, sinemaya emek veren ve hayatını kaybeden sanatçıların yer aldığı slayt gösterisi yer aldı. Daha sonra etkinliğe katılan birçok tiyatro ve sinema sanatçısı ile sektör temsilcisine farklı kategorilerde ödüller verildi. Gecenin sunuculuğunu oyuncu Hakan Bilgin üstlenirken, Müfit Can Saçıntı tek kişilik gösterisi; 'Meşhur Ünlüler' ile izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı. Açılışta festivalde gösterim yapılacak filmlerin de fragmanları yayınlandı. Gecenin finalinde ise Eypio mini bir konser verdi.

'GELECEK SENE BODRUM'DA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ OLACAK'

Gecede konuşan Bodrum Sinema ve Kültür Derneği (BSKD) ve 12'nci BOTH Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Sezgin, "Bugün, 12'nci kez Bodrum Türk Filmleri Haftası perdelerini açıyoruz. Bu organizasyonu bu şekliyle son kez yapıyoruz, bu demek değildir ki bir daha yapmayacağız, gelecek sene için sürprizimiz var. Bugün çok mutluyuz 12 yılan sonra evrim değiştiriyoruz ve Bodrum'u hak ettiği noktada Uluslararası Film Festivali'ne kavuşturacağız. Buradan evlerinize giderken çok özel anıları paylaşmış olarak dağılacağız. Biraz evvel Kemal Sunal üstadımızın bize söylediği gibi sinemanın kalbi bugün Bodrum'da atıyor, bugün zirveyle beraber toplantılar gerçekleşiyor, sokaklarda, meydanlarda gösterimlerimiz olacak. Plajlarda denizin üstüne kuracağımız perdelerde gösterimlerimiz olacak. Ama bunların hepsi sizlerle beraber oluyor, kıymetli varlığınız için teşekkür ediyorum. Kemal Sunal'a, Adile Naşit'e, Münir Özkul'a 'Hepiniz iyi ki varsınız, iyi ki varlardı' diyoruz. Biz onları hiç unutmayacağız" diye konuştu.

6 Ekim'e kadar devam edecek olan festival Bodrum ve İstanköy'de yapılacak film gösterimleri ve etkinliklerle sanatseverleri bir araya getirecek.(DHA)

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —