Tarih: 18.10.2024 16:58

116 depremzede üreticiye taşınabilir güneş paneli ve güç kaynağı seti hibe edildi

Facebook Twitter Linked-in

Mehmet KOCACIK/ KIRIKHAN(Hatay), (DHA)- HATAY'ın Kırıkhan ilçesinde 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen 116 damızlık koyun ve keçi yetiştiricisine taşınabilir güneş paneliyle güç kaynağı seti hibe edildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) işbirliğiyle yürütülen Kırsalda Canlanma Kooperatif Hareketi ile Kırsal Toplulukların Yeniden İnşası Projesi kapsamında 116 üreticiye yaklaşık 1 milyon 750 bin değerinde 116 taşınabilir güneş paneli ve güç kaynağı seti Kırıkhan ilçesindeki Tarım Kredi Kooperatifi bahçesinde düzenlenen töreninde teslim edildi. Hatay Valisi Mustafa Masatlı , depremlerin yarattığı yıkım ve kayıpların toplumda çok ciddi izler bıraktığını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde eskisinden daha güçlü ve güzel bir Hatay'ı inşa etmek ve üreticileri desteklemek için çalışmaların aralıksız olarak sürdüğünü ifade eden Vali Masatlı, "Depremden sonraki süreçte tarımla uğraşan vatandaşlarımız da birtakım kayıplara uğradı. Depremin ilk gününden itibaren bölgede bulunan bir kamu görevlisi olarak hem o zamanki hasar tespitlerini, daha sonra da devletimizin vatandaşlarımıza yapmış olduğu hibe, destek ve kredileri yakından gözlemledik ve bu süreçte 1976 büyükbaş hayvanımızı vatandaşlarımıza bedelsiz olarak verdik.Ağır ve yıkıcı depremde 7 bin 767 küçükbaş hayvanlarını kaybeden vatandaşlarımıza küçükbaş hayvanları verildi. Bunun yanında kanatlı hayvanları, arıları, telef olanlar oldu. Üreticilerimizin bu kayıpları da vatandaşlarımıza devletimiz tarafından verildi" dedi. Tarımın ve hayvancılığın bir toplumun geleceği olduğunu da sözlerine ekleyen Vali Masatlı, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın destekleriyle deprem bölgesindeki tarım çalışmalarını daha modern, güçlü, sağlam zeminlere oturtarak geliştirmek için çalıştıkları sözlerine ekledi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Abdurrahman Türkmen ise üreticilerimize dağıttıkları güneş paneli setinin üreticilere hayırlı olmasını diledi. (DHA)

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —